Γρηγορόσημο

Συνήθως όταν αναφέρεσαι σε «λάδωμα», το μυαλό σου πάει κατ’ ευθείαν στις σοβαρές ανάγκες που μπορεί να σου προκύψουν και οι οποίες «απαιτούν» το φακελάκι για να μπορέσεις να κάνεις τη «δουλεία» σου, τίμια ή μη.
Γιατροί και εφοριακοί για παράδειγμα, αποτελούν χαρακτηριστικές περιπτώσεις τιμιότητας και μόνο μερικές “μεμονωμένες περιπτώσεις” υπάρχουν, οι οποίες είναι και υπεύθυνες για το στιγματισμό τοοόσων τίμιων ανθρώπων.
Αυτό το “μεμονωμένο” σε τι ποσοστό φτάνει, είναι μια άλλη κουβέντα βέβαια και είναι και κάτι που δεν θα το μάθουμε ποτέ. Πόσοι για παράδειγμα είναι οι “μεμονωμένοι” ρασοφόροι που τον παίρνουν ; Ξέρεις ; Όχι, και δεν πρόκειται ποτέ να μάθεις, γιατί εκεί είναι κι η ομορφιά που καλύπτει το “μεμονωμένο” και κανείς δε δικαιούται να χαλάσει κάτι τόσο όμορφο.
Τους πρώτους λοιπόν για να επανέλθουμε, πρέπει να τους «λαδώσεις» για να μην πεθάνεις και τους δεύτερους, για να μπορέσεις να κλέψεις το κράτος που είναι πάρα πολύ σημαντική ενέργεια για την διατήρηση των «ισορροπιών» στην κοινωνία μας.
Ένα κράτος το οποίο από μόνο του σε οδηγεί στην κίνηση αυτή εσκεμμένα, για να νομίζεις ότι είσαι κι εσύ ξύπνιος αφού κλέβεις το ίδιο το κράτος που σε πηδάει κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ (ή από το σούρουπο ως την αυγή), και έτσι να μπορούν κι οι «Κυβερνόντες & Σία» να κλέψουν άνετα και ανενόχλητοι εσένα, αφού θα είσαι απασχολημένος με άλλα πράγματα.
Η διαφορά βέβαια είναι ότι εσύ κλέβεις 2-3 χιλιάρικα και αν (μέσο εφορίας συνήθως), ενώ αυτοί μερικά εκατομμύρια. Τι να τους πεις μετά ; Κλέφτης εσύ, κλέφτες κι αυτοί, αλλά με μεγαλύτερες άκρες από σένα γιατί μπορούν να λαδώσουν άλλους κλέφτες σε άλλα πόστα, για να τους γλυτώσουν και για να φάνε κι αυτοί με τη σειρά τους απ’ τα κλεμμένα. Κι αυτοί θα τα ακουμπήσουν σε κάποιους άλλους και πάει λέγοντας, μπάχαλο μην το ψάχνεις.
Το καλό βέβαια είναι ότι το χρήμα κινείται και αφού κινείται περιμένεις κι εσύ σαν μαλάκας, τουμπεκιαστός να περάσει κι από εσένα. Έλα μου όμως, που όταν έρχεται κοντά σου κάνει κύκλο και ξαναγυρίζει πίσω. Είναι σαν τη ζωή κι αυτό, κύκλους κάνει, αλλά μακριά από τον ψωριάρη, κι εσύ σαν τέτοιος δεν συμπεριλαμβάνεσαι στις στάσεις. Λες δε μπορεί, τόσοι και τόσοι κονομάνε από ‘δω κι από ‘κει εγώ μαλάκας είμαι ; (Ρητορικό το ερώτημα). Έτσι περιμένεις και περιμένεις και περιμένεις...
Τέλος μια άλλη διαφορά είναι ότι εσένα αν σε πιάσουν σε πήδηξαν. Τους άλλους όμως αν τους πιάσουν (λέμε τώρα), μάντεψε ποιον θα πηδήξουν ; (…..)
Μμμμμμ το ‘ξέρα ότι το ‘ξέρες.

To be continued…

Lovotomix