Ευχαριστώ την τροχαία

Τώρα που πλησιάζουν οι γιορτινές αυτές μέρες των Χριστουγέννων και οι θρήσκοι συμπολίτες μας θα γιορτάζουν μέχρι το πρωί στα μπουζουκτζίδικα, στα club και στα bar τη γέννηση του Χριστού, εγώ θα ήθελα να πω από τώρα προκαταβολικά κι απ’ τα βάθη της καρδιάς μου, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στη τροχαία μας.
--- Στην τροχαία μας, που θα μας προστατέψει για άλλη μια φορά με τα αλκοτέστ της, απ’ τους ασυνείδητους που θα οδηγούν μεθυσμένοι ή έστω αρκετά πιωμένοι και θα αποτελούν κίνδυνο για τους υπολοίπους.
--- Στην τροχαία μας, που θα ξενυχτήσει μέχρι τις τρεις το πρωί (!) για χάρη μας, για να πιάσει όσους μαλάκες πρόλαβαν και σούρωσαν τόσο νωρίς.
--- Στην τροχαία μας, που θα επιτρέψει στους σουρωμένους να γυρίσουν σπίτι τους το ξημέρωμα χωρίς πρόβλημα, μιας και θα ήταν υπερβολή να τους γράψει αφού πλέον θα έχει ξημερώσει και θα βλέπουν να οδηγήσουν. Και στο φινάλε, πόσο μπορεί να πιει κάποιος μέχρι τις 6-7 το πρωί για να κάτσει κι τροχαία τόσο;
--- Στην τροχαία μας, που θα στήσει τα μπλόκα της στου διάολου τη μάνα και μέσα στις ερημιές, σεβόμενη την αισθητική μας βγαίνοντας απ’ το μαγαζί, μετά απ’ τη γαμάτη βραδιά που θα έχουμε περάσει.
--- Στην τροχαία μας, που όταν στα μαγαζιά γίνεται του μουνιού το πανηγύρι, εκείνη ενώ μπορεί να στηθεί απ’ έξω για να κάνει τη δουλειά της και να πάρουν κι άντρες της «υλικό» για το σπίτι (αφού άνθρωποι είναι κι αυτοί), θυσιάζεται για το καλό μας και στήνεται αλλού, μακριά απ’ τον πειρασμό του τρισκατάρατου.
--- Στην τροχαία μας, που σέβεται το ψωμάκι του μαγαζάτορα (που περιμένει και αυτός ο κακομοίρης τις γιορτές, για να μας πιάσει τον κώλο λίγο παραπάνω) και δε δημιουργεί κάποιο πρόβλημα με την παρουσία της έξω από το μαγαζί όπως θα μπορούσε.
--- Στην τροχαία μας, που μας δίνει την ευκαιρία όσο οδηγούμε πιωμένοι να σκεφτούμε, μήπως θα ήταν καλύτερα να παίρναμε ταξί; Και μας τιμωρεί δικαίως για την αχαριστία μας, πιάνοντας μας πεντακόσια μέτρα απ’ το σπίτι μας. Τόσα χιλιόμετρα είχες κύριε για να σκεφτείς, θα ζητήσεις και τα ρέστα ;
--- Στην τροχαία μας, που θα κάνει τα στραβά μάτια και θα μας επιτρέψει να πληρώσουμε στο μαγαζί σαν parking τα γύρο πεζοδρόμια κι έτσι δε θα καθυστερήσουμε με λεπτομέρειες το γλέντι μας.
--- Στην τροχαία μας, που θα επιτρέψει στον σουρωμένο συμπολίτη μας που ήρθε από την επαρχία για να πάρει μια δόση πρωτεύουσας, να φτάσει χωρίς μπελάδες μέχρι τη Λαμία και να ξανά ‘ρθει του χρόνου, γιατί εμείς εδώ την στηρίζουμε την επαρχία.

Γι’ αυτούς και για πολλούς άλλους λόγους, θέλω να ευχαριστήσω αυτή την τόσο παρεξηγημένη υπηρεσία, που τόσο πολύ μοχθεί για το καλό μας και που κανένας δεν της το αναγνωρίζει.
Ευχαριστώ που υπάρχετε και μας προστατεύετε και έτσι μπορούμε να κυκλοφορούμε ασφαλείς στους δρόμους.

Lovotomix

1 σχόλια:

johnniebegood είπε...

ναναι καλα που μας προσεχουν οι ανθρωπες!

να, κοιταξτε εδω: http://www.youtube.com/watch?v=h1owRyo1KGw